Afgelopen zomer, met het mooie weer, zochten we een plek om te ontspannen en heerlijk zonder kleren rond te kunnen lopen.
Via de NFN-site vonden we een camping, niet al te ver van ons vandaan, in de natuur en zonder de drukte van 220 Volt: De Ossendijk. Het bleek een schot in de roos.

We werden allerhartelijkst welkom geheten met koffie en thee. Het formaat van onze camper, type vrachtwagen, was geen enkel probleem.
We mochten zelf een plek op het mooi beboste terrein uitzoeken. De houtgestookte hottub en sauna waren al op temperatuur gebracht. 
De buitendouche bleek buitengewone massagestralen te hebben. Zoals iemand van De Ossendijk ons trots zei: "we hebben een wellness camping".
Voor het bereiden van ons eten stond het gasstel in de kantine tot onze beschikking.
De overige kampeerders kwamen allemaal even langs voor een praatje, maar lieten ons ook onze gang gaan. Kortom, het was ineens vakantie voor ons. 

Na dat eerste weekend brachten we elke dag die we konden vrijmaken door op De Ossendijk.
Overdag luierend of juist actief fietsend in de prachtige omgeving, op de grens van Limburg en Noord-Brabant.
Tegen de avond met een spelletje jeu de boules, kubb of boogschieten. En in het donker wanneer het kouder werd, in de hottub. Zo enorm gezellig!
En we kunnen er het hele jaar door genieten, en op een vaste plek een caravan laten staan, als we zouden willen, ook in de winter.
Eigenlijk hadden we ons lidmaatschap van de NFN al opgezegd, omdat we niet veel (meer) aan naturisme deden,
maar door de ervaring met De Ossendijk, hebben we ons lidmaatschap verlengd en zijn we donateurs van Vereniging Vrij-Uit geworden. 
Dit wilden we graag even met jullie delen.


Frank en Jozina Staal